Сучасне глобалізоване суспільство дедалі більше часу починає приділяти копм’ютеризованій сфері життя. Проводячи все більшу частину життя за моніторами, члени соціуму дистанціюються таким чином від зовнішніх впливів, часто забуваючи про власну шкоду, яку вони наносять зовнішньому світові. Прикрившись екраном та обмотавши себе численними технічними гаджетами, людина більше не в змозі відновити вже втрачений баланс природи, який, завдяки технологічному прогресу, регресує дедалі більше. Глобалізація, яка вправно сприяє такому розвитку, може, однак, бути правильно використана інгабітантами планети з метою відновлення втрачених природніх багатств. Однак виникає запитання: в чому ж полягає «правильність»? Кожен член соціуму, так само як і влада, вибрана ним, трактує це поняття по-своєму. Саме тому сучасні міжнародні відносини заполонили однозначні поняття багатозначного трактування. Одним із таким прикладів може бути «зелена економіка», яка, разом з «правильно» пристосованою проблемою захисту навколишнього середовища стрімко перетворюється у один з елементів зовнішньополітичного інструментарію держав світу – «зелений протекціонізм». Дедалі частіше це поняття з’являється на шпальтах газет та сторінках інтернет-порталів, проте чітке його трактування до цих пір залишається відсутнім, тому потреба у визначенні даного терміну та його теоретичного і практичного обґрунтування і становить актуальність теми курсової роботи…

А якщо бути повіністю відвертою, то жодні круті слова і перекручені тези не можуть заперечити головного – ми руйнуємо планету. Так, багато хто говорить про захист навколишнього середовища, але мало хто справді віддає частинку себе задля того, аби справді щось зрушити. А діяти треба, бо далі – тільки прірва.

Здається, не мало, але й не багато, – кілька десятків дукованих сторінок, присячених проступкам розвинених держав у економічній сфері. Але ніхто ж не починав з підніматися на Еверест з його вершини.)

Кожен діє в міру своїх можливостей. І я стараюсь робити свій внесок у sustainable world development.

So, in that case, you don’t have to be ECO to do something for the nature. Just be active, be a human, just be one of nature’s parts.

10628366_10152805599146840_3833829552191505526_n..